Magyarország, mint vezető pornónagyhatalom

Na de miért is?

Magyarország a pornósztárok számában vezető helyet foglal el a rangsorban.
Az USA-beli 2016-ban Information is Beautiful elkészített egy olyan térképet, ahol hazánk a pornóban vezető nagyhatalomnak számít. Erre a térképre szinte minden ország felkerült és minden ország abban, amiben a legjobb. Érdemes amúgy komolyan venni ezt a térképet, hiszen forrásai alapjául szolgált a New York Times, a BBC, a Reuters és nemkülönben a Forbes Magazin is.A pornófilmet nézők száma is érdekes adat lehetA Szexrandi.hu évente kutatta, hogy melyik magyar város a vezető a pornónézés tekintetében, Sajnos világviszonylatban nincs rálátásunk, hogy személyre szabottan mennyi egy főre eső pornó mennyiség, viszont azt megtudhatjuk, hogy melyik helységekben nagyon nagy a pornó filmek utáni vágyakozás.

2015-ben még Kazincbarcika vezetett, majd 2016-ban Mátészalka került az első pozícióba, Kisvárda és Szerencs előtt. 2017 pornófővárosa Dombóvár lett, amely az előző években még a legjobb tízbe sem fért be, megelőzve Nagykőröst és a harmadik pozícióba visszazuhanó Mátészalkát.

Érdekesség, hogy a főváros egyik évben sem jutott fel a dobogóra.Pornótérkép az európai pornóiparrólA Terrible Maps is elkészítette saját kutatását, országok szerinti lebontásban, hogy hol, melyik európai országban mekkora is az egy főre jutó pornócsillagok száma. A kutatásban az adott országban született pornósztárokat vették alapul és mint kiderült, Európai szinten Magyarország vezeti a táblázatot 75,7 ponttal az egymillió főre jutó pornó sztárok számában. A listában hazánkat Csehország követi 70,7 ponttal. Ezen két ország dominanciája meghatározó, sőt világszinten is elmondhatjuk, hogy kis hazánk nagyon jól áll, mivel az Egyesült Államok mögött - amely országban ez a szám 2850 - Magyarország a második az adott országban született pornósztárok listáján, méghozzá 704 színésznővel. A listán pedig Csehország a harmadik 536 szex előadóval. Mindez azt is jelenti, hogy Magyarországon nagyjából 14 ezer lakosra jut egy pornósztár.

Voltak próbálkozások a pornó elnyomására is hazánkbanVolt időszak, amikor úgy nézett ki, hogy nem leszünk többé pornónagyhatalom. L. Simon László országgyűlési képviselő 2012-ben benyújtott egy olyan módosító indítványt, melynek értelmében megszületett volna a kulturális adó, amelyet pedig a pornográf tartalmakra vetettek volna ki, amely sújtotta volna a filmvetítéseket és a mozikat is. Ebből a dologból aztán nem sok lett, így nem került akadályozó tényező a pornó útjába.A pornó aranykora MagyarországonA világban ez az időszak a 80-as évekre tehető. Ekkor Magyarország még abszolút nem volt meghatározó ebben a témakörben, viszont később, főleg a 90-es évek vége és a 2000-es évek eleje tájékán megugrott a magyar készítésű és magyar pornócsillagokkal fűszerezett pornófilmek száma. Aki egy kicsit is járatos a témában, annak Monique Covet, Rita Faltoyano és Michelle Wild neve sokat mond. Talán mondhatjuk is, hogy ők voltak az első, valóban ismert hazai pornószínésznők, akik maradandót alkottak a képernyőn.

Monique Covet 2001-ben elnyerte a Venus Awards legjobb pornószínésznőjének járó díját, majd 2002-ben Rita Faltoyanoval közösen a legjobb kelet-európai erotikus színésznői díjat is megáénak tudhatta.

Talán még náluk is sikeresebbnek mondható Michelle Wild karrierje, aki 2003-ban a brüsszeli Erotika Fesztiválon legjobb pornószínésznő díjat nyert és ugyanebben az évben elhozta Magyarországra az első pornóoszkárt, ráadásul egy évre rá, 2004-ben ugyancsak elnyerte ezt a rangos díjat.

Azóta mindannyian felhagytak már a pornóiparággal, de mély nyomot hagytak mindenkiben és komoly útmutatást adtak az utánuk érkező generáció számára.Mi lehet a háttérben?A válasz talán nagyon egyszerű, de annál többet mondóbb. A könnyű pénzkereseti lehetőség a szép magyar lányoknak és jóképű fiúknak és a nagy hírnévre szert tenni akarás vezérli ezeket a színészeket, akik egy jobb, gondtalanabb élet reményében nagyon sokat bevállalnak. Persze ez nem mindenkire igaz, de mondhatjuk nyugodtan, hogy a legtöbb, kezdő pornósra igen. Talán innen is ered ez az újabb kultúra, de legyünk azért erre is büszkék, hiszen ez is a miénk.Végezetül pedig azt is elmondhatjuk, hogy az aranykor útmutatása annyira sikeres volt, hogy manapság is rekord mennyiségű sztárral bírunk ebben az iparban és a pornó világtérképén is nagyon előkelő helyet foglalunk el, igazi nagyhatalomnak számítunk.

views